Pijnboompitten

Pijnboompitten bij Scholtes NotenshopDe zaden van een den is de bekende pijnboompit. Er zijn ruim 20 dennensoorten waarvan de zaden groot genoeg zijn voor de verkoop er van. De pijnboompitten die verkrijgbaar zijn komen over het algemeen van 4 dennensoorten. Er zijn ongeveer twintig dennensoorten waarvan de zaden groot genoeg zijn om geoogst te worden voor de verkoop. De pitten die in de handel zijn komen van vier verschillende dennensoorten. De zaden groeien in de kegelvrucht, tussen de houtachtige schubben. Door de geplukte dennenappels flink te schudden komen de zaden los.

Zijn pijnboompitten gezond?

 

Pijnboompitten zijn zeer rijk aan vitaminen en mineralen

Pijnboompitten bevatten een heel erg hoge hoeveelheid van het mineraal mangaan, koper en ijzer. Deze mineralen dragen bij tot een goed werkend energiemetabolisme. Daarnaast helpen ze ook onze cellen te beschermen. Zo helpt mangaan onze lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf en helpt koper ons tegen oxidatieve schade van onze cellen. Sporters moeten goed zorgen dat hun cel- en spierweefsel niet wordt afgebroken, omdat dit de groei juist tegenwerkt. Deze mineralen zorgen ervoor dat het metabolisme goed ondersteunt wordt, zodat alle energie goed kan worden gebruikt in ons lichaam. Bestel uw pijnboompitten online bij Sportsnuts.

Pijnboompitten bevatten heel veel goede vetten

Het vet dat de pijnboompitten bevat bestaat voornamelijk uit meervoudig onverzadigde vetten. Deze vetten staan bekend om het positieve effect op uw gezondheid. Onverzadigd vet zorgt ervoor dat het goede cholesterol verhoogt en het slechte cholesterol verlaagd. Zo helpen deze vetzuren op deze manier tegen hart- en vaatziekten.

Pijnboompitten geven een verzadigd gevoel

Pijnboompitten bevatten ook cholecystokinine (CKK). CKK zitten in pijnboompitten en zorgen er voor dat de hersenen signalen krijgen die een verzadigd gevoel afgeven aan ons lichaam.een signaal krijgen die weer een gevoel van verzadiging aan ons lichaam afgeeft. Dus eten van een kleine hoeveelheid pijnboompitten zorgt dus voor een voller en verzadigd gevoel. Pijnboompitten worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten, zoals pesto, maar ook (licht geroosterd) in salades. De pitten hebben een licht ‘harsachtige’ smaak en zijn ook rijk aan olie.